Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (2024)

Twee problemen

Plaats reactie

  • Afdrukweergave

26 berichten• Pagina 1 van 1

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Eerste probleem, Als je bij de deauville (NT700) de kontaktsleutel omdraait gaan alle wijzers een keer op en neer, das normaal maar nu is mij gisteren voor de eerste keer opgevallen dat bij mij na het op en neer gaan van de wijzers bij het starten de wijzers nog eens op en neer gaan en dat vond ik raar dus ik vandaag toertje gaan rijden en vele malen gestopt en gestart. Bij de eerste start wijzers op en neer bij het starten met de startknop, na eventjes rijden tweede maal geprobeerd en alles normaal bij het starten blijven de wijzers stil staan, terug stilgelegd en dan kontakt opgezet( lichten branden dus) en een minuut of twee gewacht en dan pas gestart, wijzers gaan weer op en neer maar het starten gaat wel normaal en heel vlot. Na een heel toertje te hebben gereden blijven nu tijdens het starten de wijzers wel stilstaan, was dit nu een teken dat de batterij aan de zwakke kant is (maar starten gaat heel vlot) of is er iets anders mis.

Tweede probleem, miijn linkerachterbak wil niet meer sluiten, na lang zoeken en foefelen heb ik ontdekt dat het sluitingsmekanisme van het slotje onder de plaats waar je je kontaksleutel moet insteken dus hapert. Als ik de koffer opendoe en daarna wil sluiten gaat het niet , ik moet aan dat slotje met mijn vinger zelf dat schijfje waar de haak aanzit 1 standje verder duwen en dan gaat de koffer vanzelf dicht, ik hab alles al gesmeerd maar dat hielp dus niet.
Zijn er nog met dit probleem en wat is mischien de oplossing?

UPDATE: batterij ondertussen opgeladen, heeft maar 1 uurtje aan optimate gehangen en lampje van optimate is al groen dus batterij zal het volgens mij niet geweest zijn, of toch?????

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

Bat21

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Bat21 »

'k zou ook in de eerste plaats denken aan de batterij.......
Misschien eerst eens de klemmen controleren of alles nog goed vast zit. Een slecht contact kan ook wel dergelijke situaties gaan veroorzaken.
Dat de wijzers op en neer gaan bij het starten zelf doet mij toch vermoeden dat de spanning een ietsje te veel zakt bij het starten zelf. Ben niet zeker maar het ziet er zo naar uit dat ze wegvallen onder een minimale spanning.....
Ook niet vergeten dat bij de eerste start de batterij gewoon op omgevingstemperatuur staat. Hoe kouder dat de omgevingstemperatuur wordt, hoe minder vermogen dat de batterij zal leveren. Bij vriestemperaturen kan dat wel den helft zakken.
Eens dat je wat gereden hebt of aan het rijden bent, dan is er een interne werking in de batterij zelf; de laadstroom circuleert in uw batterij en deze zal dan automatisch iets warmer gaan worden. Een warmere batterij zal dan ook iets meer vermogen kunnen geven dan in koudere toestand.

Wat je best doet, is, eens je de batterij volledig opgeladen hebt de spanning ervan meten meteen na het afkoppelen van de lader. Deze zou dan op dat moment zo'n 13-13,1 volt moeten geven. Je laat ze dan gewoon een uurtje staan, ze zou dan op haar normale spanning moeten staan en dat zou toch zo tussen de 12,6 - 12,8 volt moeten bedragen. Heb je dan een spanning lager dan 12,5-12,6 volt, dan moet je niet al te lang meer twijfelen, het is de batterij die stilletjesaan van haar pluimen begint te laten.

Omhoog

ALBERT

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor ALBERT »

Werner,
Het slot probleem is alom bekend bij de NT700V. De meeste onder ons hebben dit nog op garantie vervangen ( bij sommige toch bij andere tegen betaling) Ik heb dit probleem bij mijn rechter koffer. Maar wel als ik de dikke bakke erop zet, bij de smalle deksels heb ik dit niet.
Ik weet wat er scheelt en zo dikwijls gebruik ik de dikke koffers nu ook niet dus voor mij geen probleem.

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Ondertussen geen problemen meer gehad met de wijzers, alles doet wat het moet doen Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (3) . Ik zal het moeten afwachten denk ik. Momenteel met het goede weer ben ik elke dag op weg met mijn deauke maar als hij binnenkort mischien weer eens een week of twee stilstaat dan zullen we nog zien. Ik heb wel ondertussen een testmate mini bestelt (van diezelfde mannen als de optimate) daar kan ik de batterij eens grondig mee testen, het resultaat laat ik wel weten.

Naar het slotje van de koffer laat ik wel eens kijken als ik binnen moet voor onderhoud.

Bijlagen
Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (4)
TestMateMini.jpg (13.09 KiB) 37184 keer bekeken

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Contacteer Rik

Website

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

ALBERT schreef:Werner, het slot probleem is alom bekend bij de NT700V. De meeste onder ons hebben dit nog op garantie vervangen ( bij sommige toch bij andere tegen betaling) Ik heb dit probleem bij mijn rechter koffer. Maar wel als ik de dikke bakke erop zet, bij de smalle deksels heb ik dit niet. Ik weet wat er scheelt en zo dikwijls gebruik ik de dikke koffers nu ook niet dus voor mij geen probleem.

Thanx voor dit bericht Albert. Ik was al een tijd aan het overwegen om brede deksels aan te schaffen maar hoor daar inderdaad regelmatig over slotproblemen. Mijn smalle deksels geven nooit problemen dus zal ik het daar verder mee doen.

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (6)

Omhoog

svenneke

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor svenneke »

over de sluiting van de koffers heb ik ook met mijne 650 in het begin wat last gehad met de brede deksels als ik ze dicht deed gingen ze niet zuiver in de sluiting met als gevolg dat op slot doen daarna nogal moeizaam ging met de angst zelfs dat mijn sleutel zou afbreken Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (7) .
maar ik heb het toen allemaal eens goed bekeken en toen bleek dat ik de sluitringen van de brede koffers zelf kon verstellen d.m.v 2 kruisvijsjes los te maken .zodanig dat ze prima in de sluiting pasten. Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (8)
ik weet nu niet precies hoe dit bij de 700 werkt maar honda kenende moet daar volgens mij ook een en ander aan te verstellen zijn. good luck Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (9)

grtzzz svenneke

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

Je kan daar bij de 700 inderdaad wat aan regelen maar dat verhelpt het probleem blijkbaar niet. Te veel mensen blijven daar problemen mee hebben, bij sommige is het mechanisme door Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (11) al varvangen (omdat het niet deugt) en bovendien zijn de zijdeksels minder rigide (lees slapper) dan bij de 650. Mijn eerste 700 had er voortdurend last van, mijn huidige heeft er geen last van, ligt dus aan het recentere mechanisme.

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (12)

Omhoog

svenneke

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor svenneke »

tja dan ziet het er naar uit dat ze bij Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (13) terug naar de tekentefel moeten om een beter sluitsysteem te ontwikkelen Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (14)

en idd de brede deksels van de 650 zijn zeer rigide en zelfs gewoonweg zwaar en superstevig Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (15)
veel succes nog met de zoektocht naar een oplossing dan maar . Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (16)

grtzzz svenneke

Omhoog

dooke
Berichten: 340
Lid geworden op: 02 mei 2008 21:06
Locatie: Zuid Limburg

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor dooke »

rivanho schreef: .... bovendien zijn de zijdeksels minder rigide (lees slapper) dan bij de 650. Mijn eerste 700 had er voortdurend last van, mijn huidige heeft er geen last van, ligt dus aan het recentere mechanisme.

Je doet er inderdaad goed aan de brede kofferdeksels van de 700 met enige zachtheid te behandelen. In het begin dat ik ze er op had is het mij een paar keer gelukt het mechanisme te doen haperen zodat het slot dicht klapte zonder dat het deksel ook echt dicht was Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (18) ... en dus ook niet meer dicht kon. Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (19)
Dit heeft vooral te maken met de hierboven aangehaalde slapheid van de deksels en de speling die op de scharnieren zit. De koffers met brede deksels met een smak dichtklappen zoals bij de 650 wel kan is helemaal af te raden. Ook als de koffers een beetje te vol is moet je oppassen dat de beugels mooi in de opening van het slot passen, anders heb je prijs. Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (20)

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Vandaag testmate mini geprobeerd en batterij is nog in perfekte staat, het heeft wel wat voeten in de aarde gehad om dit te proberen.
Ik wou dus ineens een permanente kabel aan de batterij hangen om de optimate en testmate gemakkelijk te kunnen aansluiten, normaal gezien geen enkel probleem maar het was vandaag mijn dagje niet Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (22) . eerst valt de moer van de batterij aansluiting ergens tussen en achter, alles afgezocht en niet te vinden Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (23) , dan maar een deel van de tupperware losgemaakt om beter te kunnen zoeken, met alles eens gerammeld en gefoefeld en plots "ting" daar was de moe Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (24) r. Oke alles aangesloten en de tupperware terug gemonteerd wil ik starten en dan niks Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (25) Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (26) alleen licht maar de starter deed niks, ik direkt naar de "dodemansknop " gekeken maar die stond juist. wat nu Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (27) Toch iets mis met de batterij Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (28) oke terug een deel gedemonteerd en alles nakijken, hoofdzekering ,andere zekeringen, terug permanente kabel gedemonteerd( mischien licht het daaraan,je probeerd vanalles) maar niks starten, dus terug alles toe en dan morgen maar bellen naar de dealer. Ik had hetdus opgegeven en toen viel mijn euro Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (29) hoe lomp kan een mens zijn, ik durf het bijna niet te vertellen Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (30) deauke stond op zijpikkel en in eerste versnelling (met overal eens aan te rammelen natuurlijk) in neutraal gezet en direkt starten natuurlijk Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (31) . Dan maar terug tupperware los en permanente kabel aangesloten. Nu werkt alles terug.

Ik ben wel iemand die zich zeer snel zorgen maakt Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (32) en nu zit ik met vanalles in mijn hoofd, ik heb dus de hoofdkabel aan de batterij verschillende keer los en vastgemaakt (dus veel mee bewogen) kan dit kwaad Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (33) en natuurlijk ook de tupperware verschillende keren erop en eraf vooral het zwarte rechtse zijpaneel onder het zadel dat vastzit in zo een rubberen rondel is verschillende keren los en vastgeweest.

Ik hoop dat alles in orde is en blijft want ik kan mijn deauke niet missen, maar ik zal de enigste wel niet zijn zeker.
vv

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Ik ben het moe en mijn deauke blijkbaar ook, vandaag wil ik starten en efkens deed hij moeite en daarna niks meer alleen maar euheuheueh ge kent da wel Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (35)
Als ik wil starten gaat tijdens het proberen het lampje van de pgmi fi (ontsteking) aan dus ik denk dat daar het probleem zit.
Dat wordt dus depaneren en daar heb ik wel wat schrik van want bij mijn vorig deauke hebben ze toen wel wat mismeestert tijdens het vastzetten en vastbinden( krassen enz...)
Het is nu wel een andere dealer maar toch Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (36)
Ik hoop op een goede afloop maar zolang mijn deauke niet in orde is loop ik wel met een steen in mijn maag en een beetje depresief rond.

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Zaterdag wordt mijn deauke opgehaald en gaan ze zoeken wat er mis is (efkes aan het computerke hangen)
Ik ga ineens het onderhoud van 24000km laten doen, het is nog wel 1000 km te vroeg maar nu ze er toch aan bezig zijn kunnen ze beter maar verder doen anders kan ik binnen een paar weken weer terug.
Ik ben wel nieuwsgierig naar wat het probleem nu eigenlijk is, ik hoop op iets simpel.
Dit is nu al de tweede deauville waar ik mee in panne val en waar ik zelf niet veel kan aan doen en waar ge inderdaad ergens mee stilstaat en niet verder kunt, ni starten is ni rijden hé. Mijn vertrouwen in honda heeft een ferme deuk gehad, t'is volgens mij toch de kwaliteit niet meer zoals vroeger. Momenteel is mijn gevoel zodanig dat als ik nu een andere motor zou kopen het zeker geen honda meer zou zijn maar da zal wel overgaan zekers.

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Contacteer Rik

Website

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

Ik hoop dat je slecht gevoel overgaat, ik ben zelf aan mijn 7de Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (39) toe en heb er nooit noemenswaardige problemen mee gehad.
Mijn huidige Deau heeft er bijna 30.000 km opzitten en nog nooit enige hapering vertoond.

In volgorde had ik tussen mijn 18de en vandaag:
CB125 twin - CB 500 Four - CN 250 Spazio - Silverwing 600 - Nog ne Silverwing 600 - Deauville 700 (pertotal) - nog een Deau 700

Daartussenin had ik ook nog enkele andere motoren waar ik helemaal niet zo tevreden over was:
Suzuki 125 twin, een Suzuki 380 GT - een Yamaha 360 twin - een Vespa 200cc - (sinds kort een Suzuki VZ800 Marauder)
Die laatste moet nog bewijzen wat ie waard is, het is wel al een 1999 en ken zijn voorgeschiedenis niet, afwachten dus.
Zeker is wel dat ik liever een Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (40) cruiser had gekocht maar de Shadow vind ik lelijk en ik kocht de Marauder voor "de looks".

Laat je door deze panne niet van de wijs brengen, ben er bijna zeker van dat het een vrij onschuldige oorzaak heeft.
Het is natuurlijk heel onaangenaam om niet te kunnen rijden maar als het geen grote kost is zou ik niet overlopen.
Ken zelfs een klant die met zijn nieuwe BMW de eerste 6000 km van panne naar panne reed en intussen een Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (41) kocht.

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (42)

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Nu ben ik het echt beu, op dit moment zou ik niet liever doen dan alles buiten smijten. Wat is dat toch tegenwoordig met die dealers, die beloven en maken afspraken en komen ze niet na.
Normaal zouden ze gisteren mijn deake komen halen, winkel is open tot 16.00u en daarna zou hij direkt naar mij komen, ik heb dus heel de avond niemand gezien. Ik heb proberen te telefoneren maar als de winkel dicht is krijg je dus geen verbinding. Nu moet ik weer wachten tot dinsdag voor ik weet wat er gebeurt is en waarom hij zijn afspraak niet is nagekomen.

Ik ben dus weer op zoek naar een dealer in mijn omgeving die te vertrouwen is en zijn afspraken nakomt.
Ik weet wel een goede garage (werkt een vriend van collega) en ik ben daar al eens gaan kijken (samen met collega) maar dan moet ik overstappen naar (aiaiai) BMW. Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (44)

Op dit moment ben ik Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (45) dealers beu.

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Contacteer Rik

Website

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

werner schreef:Op dit moment ben ik Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (47) dealers beu.

Waarom denk je dat ik vanuit Gent speciaal 45 km enkele reis rij om een betrouwbare dealer te hebben?
Hier in het Gentse hebben ze mij al allemaal bedrogen en dus moet ik naar Brabant uitwijken.

Maareeuhh, het is niet omdat de goede dealers dungezaaid zijn dat de produkten niet deugen hoor.
Laat je niet ontmoedigen Werner, je vindt beslist een dealer die je vertrouwen waard is, soms wat verder van huis.

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (48)

Omhoog

klusje

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor klusje »

Dag Werner, ik ben tevreden van billy-bikes uit Peulis bij Putte .Heb mijn moto daar gekocht en heb al 2 x stukken gehad binnen garantie (naftpomp en kabelboom, gratis depanage en herstelling ) Is natuurlijk geen Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (49) dealer, maar ik vertrouw die man en is van zijn woord. Kijk eens op http://www.billybikes.be je weet maar nooit. Koningshooikt- Peulis is voor u niet zoo ver he!
Grt Rudy

Omhoog

rustig

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor rustig »

Werner,

De één is wel beter of de andere, (technisch gezien ,ervaring op de werkvloer). Als je ergens binnenkomt voor een nieuwe aankoop (bij eender welke dealer) laten ze meteen alles vallen voor u, het mag manier van spreken branden achter hun kont, maar eenmaal ze het kleur van uw geld hebben gezien gaan ze eerst en vooral die brand blussen, zeker weten Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (50)
Werner, ben je nie in het bezit van een reisbijstand (ethias ????) , kan mis zijn, maar die mannen komen toch de deau afhalen en zetten die af bij de dealer.

Deaugroeten marc Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (51)

Omhoog

Dookie

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Dookie »

Euro Motors Bvba
Frans beirenslaan 153
2150 Borsbeek
Tel.: 03-321 88 48
Verkoper van tweedehandsmotoren en onderhoud/herstellingen . Heeft een zeeer solide reputatie , ik koop de spullen die ik nodig heb om mijn onderhoud uit te voeren altijd hier Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (52) . De Willy is trouwens naast ne supermekanieker ook nog nen toffe gast Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (53) .

Iets verder uit de buurt : de Geert van Mol .http://www.geertvanmol.be/ . Hier heb ik mijn Deauke gekocht , perfecte service Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (54)

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Gisteren is mijn dealer dan toch langsgekomen om deake te komen halen, hij had een erg aanneembaar excuus voor zaterdag (persoonlijk en familiaal).
Voor hij deauke ging opladen eerst nog eens proberen en inderdaad, niks starten maar hij ging hettoch nog eens proberen want hij had een vermoeden en ja na lang proberen starten ineens broem deauke was weg.
Volgens hem was hij gewoon verzopen en lag dat aan de batterij die volgens hem toch niet 100% meer is en daardoor niet genoeg vonk of warmte of zoiets geeft om te starten maar de inspuitng geeft wel benzine en daardoor verzuipt de motor. Ik had zelf al wel geprobeerd om te starten met de gashendel volledig open maar niet zolang als hij dat deed (gemakkelijk 40 seconden).
Hij heeft deauke dan maar niet opgeladen maar ik moet wel zo snel mogelijk naar hem komen zodat hij batterij kan vervangen of nakijken.
De reden van verzopen motor vind ik raar en ik vertrouw het niet meer om ergens naartoe te rijden, is het nu echt de schuld van de batterij of is er iets anders???
Ik heb met het kabeltje van de optimate te monteren wel een paar keer kontakt op en kontakt afgezet en op het laatste tweemaal gestart om te zien of alles oke was, daarna heeft hij twee dagen stilgestaan en daarna starte hij niet meer ,verzopen dus????. Wordt er bij het gewoon opzetten van het kontakt dan al benzine verstoven door de inspuiting en is het inderdaad de schuld van het gewoon proberen en het kort starten? Ik ga nog eens uitleg vragen.

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

Dookie

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Dookie »

Als ik het goed begrijp heb je de Deau tweemal gestart en daarna stilgelegd ? Daarmee heb je de batterij een ferme patat verkocht ... bij het starten is het verbruik aan stroom enorm , enkele tientallen Amps . Om de batterij terug te laten recupereren is een ritje nodig van een kwartier of zo , hangt ook af van het toerental van de motor . Dus tweemaal starten is een serieus ritteke of ... batterij bijladen aan de lader . Een zwakke batterij kan volgens mij bij de 700 serieuze problemen geven ( de 700 heeft nog een pak meer electronica aan boord dan de 650 ) . Spanning in de gaten houden dus !

Nog veel succes ! Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (56)

Bob

Omhoog

werner
Berichten: 589
Lid geworden op: 20 jan 2008 20:21
Locatie: Koningshooikt

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor werner »

Het probleem met de batterij is opgelost, gewoon een nieuwe batterij gestoken, de oude was nog 70% in orde en dat blijkt voor de NT700 iets te weinig met al die elektronica.

Het slotjesprobleem is andere koek, hoewel ik de zijkoffers bijna nooit gebruik en zeker niet klop of wring bij het sluiten blijkt het mechanisme toch afgebroken te zijn, dit zit met 1 vijsje vastgevezen op een stukje opgehoogde plastiek. Om dit te vervangen moet je dus een heel nieuw achterpaneel kopen (zwart stuk rond het kofferdeksel) wat nogal duur blijkt te zijn.
Bij mijn volgend onderhoud gaat mijn dealer dit proberen te "lassen, lijmen" met speciale 2 componentenlijm. Hij heeft dit nogal gedaan met andere bevestigingen en dit schijnt nogal goed te lukken.
Bij deze dus een waarschuwing aan al diegene die nogal bruut zijn met het dichtdoen van de koffers, deze moeten "soepel" dichtgaan, zeker niet slaan of wringen want dan is de kans groot dat de bevestiging afbreekt.
Hoe het nu bij mij gebeurt is weet ik niet want zoals eerder gezegd gebruik ik de zijkoffers bijna nooit en ben ik altijd (soms te )voorzichtig bij het sluiten, mischien dan toch een fabrieksfout??
Ik ga in ieder geval eens een mailtje sturen naar honda over dit probleem, "baat het niet dan schaadt het niet" Ik kan het alleen maar eens proberen.

Je bent nooit te oud om motor te rijden. NIET motor rijden daar wordt je oud van.

Omhoog

dooke
Berichten: 340
Lid geworden op: 02 mei 2008 21:06
Locatie: Zuid Limburg

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor dooke »

Misschien is net het feit dat je de koffers weinig gebruikt een deeltje van het probleem. Het kan zijn dat de sloten een beetje "stijf" geworden zijn. Een smeerbeurt helpt misschien???
Hoedanook, de toestand met de koffers is tekend voor de kwaliteit van alles aan plastic dat op en aan de 700 gemonteerd is. Telkens ik ergens iets demonteer heb ik bang om brokken te maken. Alle lipjes waarmee een en ander vastzit zijn zo fragiel dat ik mijn hart iedere keer vasthou. Met de 650 was het ook wel eens spannend maar alle plastic was zeker dubbel zo dik (en zwaar)

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Contacteer Rik

Website

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

Het is een beetje kiezen in motorland:

Ofwel een deauke met al zijn veel te breekbare tupperware maar makkelijk te poetsen Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (60)

Ofwel mijne cruiser zonder al die plastiek, alles lekker open en bloot en uren kuisplezier Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (61)

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (62)

Omhoog

Dookie

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Dookie »

De Rik heeft hier weer de oplossing gevonden : De Soes naar buiten bij mooi weer , en den Doo als 't regent Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (63) ( op den Deau blijf je zelf ook droger denk ik ... ) .

Omhoog

dooke
Berichten: 340
Lid geworden op: 02 mei 2008 21:06
Locatie: Zuid Limburg

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor dooke »

Je hoort mij ook niet klagen over de Deau. Als je na de 650 een 700 koopt ben je tevreden, anders koop je wat anders. Het is alleen zo dat ik met de eerste keer ik begon te knutselen aan de 700 ik een beetje verschoot van het verschil in stevigheid van de plastic tov de 650

Omhoog

Rik
Beheerder
Berichten: 6545
Lid geworden op: 18 jan 2008 22:39
Locatie: Gent
Contacteer:

Contacteer Rik

Website

Re: Twee problemen

  • Citeer

Berichtdoor Rik »

Dookie schreef:De Rik heeft hier weer de oplossing gevonden : De Soes naar buiten bij mooi weer , en den Doo als 't regent Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (66) ( op den Deau blijf je zelf ook droger denk ik ... ) .

En gezien de Belgische weersituatie komt den Deau dagenlijks buiten om te gaan werken en de Soes op de paar zeldzame dagen dat er vrijwel zeker geen regen komt (zoals vandaag ben ik Soes op het werk gaan showen) Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (67) Ik kan geen van beiden missen.

Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (68)

Omhoog

Plaats reactie

  • Afdrukweergave

26 berichten• Pagina 1 van 1

Terug naar “Deauville techniek en accessoires (uitgezonderd GPS) - openbaar (ook voor gasten)”

Ga naar

  • Gebruik van dit forum
  • DVC Praatcafé - ons virtuele clublokaal - openbaar (ook voor gasten)
  • Deauville techniek en accessoires (uitgezonderd GPS) - openbaar (ook voor gasten)
Twee problemen - DEAUVILLE VRIENDEN CLUB (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5621

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.